Nottryckeriet

Offertförfrågan

Här kan du höra av dig till oss om du vill skriva ut noter.
Fyll i formuläret så återkommer vi till dig med en offert.

Klicka eller dra filer till denna boxen för alla ladda upp. Du kan ladda upp till 5 filer.
Max 5 antal filer, fler filer kan skickas i .zip-format. Vi föredrar .pdf-filer men kan även öppna filer i .sib, .dorico och .musx-format. Du kan skicka flera titlar i samma beställning, dina önskemål för tryck appliceras sen på alla titlar i beställningen.
Om du väljer ja tack öppnar vi dina filer och gör en bedömning ifall de kommer att fungera bra för dina syften. Saker vi tittar på är till exempel bladvändningar, om storleken på noterna är läsbar, om layouten generellt är väl utförd och om de utskriftsformat du angett i din beställning är lämpliga. Vid behov återkommer vi till dig med konstruktiva förslag på lösningar eller föreslår andra utskriftsformat än de du angett i din beställning. Denna tjänst är kostnadsfri. Observera att vi endast gör en snabb kontroll vilket inte är det samma som en grundlig korrekturläsning. Om du vill ha en mer noggrann korrekturläsning eller annan assistans så ange detta i fältet Övrig information eller kontakta oss via e-post, telefon eller kontaktformuläret.
Genom att godkänna här intygar du att den beställning du gör inte strider mot upphovsrätten, antingen genom att du äger upphovsrätten till noterna själv, att du har tillstånd att trycka från upphovsrättsinnehavaren eller att noterna är i public domain.

Kontaktuppgifter - Leveransadress

Information om Nottryckeriet

Pappersformat
Rekommenderade utskriftsformat:

  • Orkesterpartitur: A3 eller B4
  • Kammarmusikpartitur: B4 eller A4
  • Stämmor – konsertmusik och opera: B4
  • Stämmor – studioinspelningar, populärmusik och blåsorkester: A4
  • Klavermusik: A4
  • Nothäften och studiematerial: A4
  • Körnoter: B5 eller A4

Inbindning
Spiral = Coilspiral i plast som är både slitstark och tyst. Rekommenderas för alla sorters partitur och för tjockare volymer av alla slags noter. Fungerar upp till ca. 700 sidor men vi rekommenderar att noter på över ca. 450 sidor delas upp i flera volymer.

Häfte = Rygghäftade volymer, antingen med häftklammer eller med tejp. Fungerar upp till ca. 40 sidor och i pappersformat upp till B4. För tjockare volymer och större format binder vi istället med spiral. För ett stämmaterial med varierande sidantal kan du välja häfte så avgör vi om vissa stämmor behöver bindas med spiral.

Dragspel = Enkelsidiga utskrifter tejpade sida vid sida och vikta med förstasidan överst. Rekommenderas för stämmaterial till studioinspelningar och i vissa fall solo- och klavermusik där bladvändningar annars vore omöjliga.

Lösblad levereras med varje stämma separerad men utan någon form av inbindning.

Kartongomslag
Kartongomslag rekommenderas för stabilitet i alla tjockare volymer. Även i tunnare volymer är ett kartongomslag ofta lämpligt för att förlänga hållbarhet och stabilitet. Om du väljer kartong måste ditt material inkludera minst en titelsida, helst i samma PDF-fil som noterna. Titelsidan trycks direkt på kartongomslaget. Väljer du Vit kartong kan vi även trycka i fyrfärg med eller utan bilder. På vår blåa standardkartong kan du enbart trycka i svart.

Papperskvalitet
Vi erbjuder i dagsläget två typer av papper som ska täcka de flesta behov. Alla våra papper är tillverkade i Sverige, Svanenmärkta och omsorgsfullt utvalda för att trycka noter. Vårt premiumpapper i naturvit nyans rekommenderas för alla typer av noter där kvalitet prioriteras. För noter som bara ska användas en gång eller för projekt med begränsad budget erbjuder vi även ett enklare kopieringspapper.