Om oss

Om Taktonika

Taktonika är ett kooperativ av tonsättare, notsättare och arrangörer med stor kompetens inom musikalisk bearbetning och notation. Föreningen grundades 2020 i Malmö men vår yrkeserfarenhet sträcker sig långt tillbaka. Vi har en stor passion för notationskonsten och vi kan bidra med vårt kunnande i alla sammanhang där noter krävs.

Genom Taktonika får du alltid en personlig kontakt med någon av våra medlemmar som på bästa sätt kan bistå i ditt projekt. Våra medlemmar är vana vid att samarbeta lyhört och nära med tonsättare, musikproducenter, låtskrivare, notbibliotekarier och musiker.  Utöver medlemmarna har vi tillgång till ett stort nätverk av frilansare som kan anlitas vid behov.

Möt vårt team

Petter Ekman

Petter Ekman har många års erfarenhet i branschen. Utbildad i komposition vid Gotlands Tonsättarskola, Iceland Academy of the Arts, Conservatorio G. Verdi di Milano, Kungl. Musikhögskolan i Stockholm och Musikhögskolan i Malmö. Hans arrangemang har framförts av oräkneliga orkestrar och ensembler, däribland Los Angeles Philharmonic, London Symphony Orchestra, New York Philharmonic m. fl. Han har gjort klaverutdrag och stämmaterial till ett flertal operor, däribland Daniel Bjarnasons Brothers (Den Jyske Opera, 2017) och Paula af Malmborg Wards Mytomania (Göteborgsoperan, 2021), samt ett mycket stort antal stämmaterial till orkesterverk och kammarmusik åt diverse förlag och tonsättare. Som arrangör och även dirigent utmärker sig hans samarbete med tonsättaren Ben Frost med vilken han har producerat ett flertal större verk, däribland operorna The Wasp Factory (Royal Opera House, 2013) och The Murder of Halit Yozgat (Staatsoper Hannover, 2020), samt musiken till tv-serier såsom Dark (Netflix, 2017-), Fortitude (Sky Atlantic, 2015-) och Raised by Wolves (HBO Max, 2020).

Under en period var han heltidsanställd som redaktör och notbibliotekarie vid det anrika förlaget Casa musicale Sonzogno i Milano och han fortsätter att från distans tjänstgöra som deras huvudsakliga redaktör för notutgivning. Hans främsta styrka ligger att snabbt och vaket kunna avgöra varje projekts behov och hitta de bästa lösningarna för orkestrering och notation.

petter@taktonika.se

Martin Dalin Volsing

Martin Dalin-Volsing har studerat komposition vid Gotlands Tonsättarskola, samt Musikhögskolan i Malmö för Luca Francesconi och Rolf Martinsson. Hans kompositioner och orkestreringar har framförts av flertalet olika orkestrar och ensembler runt om i Sverige, som t.ex. Helsingborgs symfoniorkester, Norrköpings symfoniorkester, Blåsarsymfonikerna och Norrbotten Neo. Han har sedan slutet av sin utbildning även frilansat som arrangör och kopist, ofta i nära samarbete med Petter Ekman. Martins skärpa ligger i hans noggrannhet och känsla för detaljer, vilket gör att han naturligt kan snappa upp tonsättarnas intentioner så väl som att upptäcka och korrigera fel vid t.ex. en korrekturläsning.Hans intresse för notation och musikalisk kommunikation sträcker sig även bortom noterna.

martin@taktonika.se

Jesper Nielsen

Jesper Nielsen är tonsättare, pedagog och musiker med utbildning från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, Musikhögskolan i Malmö och Gotlands tonsättarskola. Han har komponerat verk för såväl kammar- och orkestersättningar med framföranden av bland annat Norrköpings symfoniorkester, Musica Vitae, KammarensembleN och Norrbotten NEO. Som frilansande kopist har han jobbat bl a för Karin Rehnqvist med verk för Kronoskvartetten och Ensemble Recherche. Som musiker är han aktiv bland annat i Ensemble Krock som har sitt fokus på nutida konstmusik för elgitarrer. Ensemblen har uruppfört verk av ett stort antal tonsättare och är för närvarande aktuell med Christofer Elghs turnerande och hyllade opera ”Valerie’s voice” tillsammans med sopranen Paulina Pfeiffer och i regi av Helena Röhr.

jesper@taktonika.se